tag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post1566466799835969654..comments2023-12-27T22:56:36.806+01:00Comments on Cuina de l'Anna: Conserva d'anxovesannahttp://www.blogger.com/profile/01462960847574807127noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-1111874937715418402023-12-27T22:56:36.806+01:002023-12-27T22:56:36.806+01:00Qui et pot explicar bé com es fa és la gent de l&#...Qui et pot explicar bé com es fa és la gent de l'Escala.<br />El procediment és el següent: s'agafa l'anxova es dona 1/4 de volta al cap i agafant per les ganyes s'estira treien cap i tripa. Seguidament es posa en sal dins un pot per capes i si està durant els mesos que calgui, ara bé sempre menys d'1 any.<br />S'ha de tenir present que a mesura que passen el dies l'anxova deixa anar aigua i aquesta s'ha de treure i el pot sempre ha d'estar cobert de sal.<br />Hi ha qui diu que deixa el cap perquè no quedi tant salada. No ho he provat mai.<br />Els restaurants gurmet compren aquest tipus d'anxova així en cubells perquè a mesura que la necessiten la netegen i la serveixen.<br />Per experimentar suggereixo fer-ho amb 1/2 kg, congelar-les durant 5 dies, després es deixa descongelar dins la nevera. A partir d'aquest punt es fa el procediment que he descrit abans.<br />Que vagi bé.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-75624274173299250772023-12-27T22:27:46.650+01:002023-12-27T22:27:46.650+01:00Qui et pot explicar bé com es fa és la gent de l&#...Qui et pot explicar bé com es fa és la gent de l'Escala.<br />El procediment és el següent: s'agafa l'anxova es dona 1/4 de volta al cap i agafant per les ganyes s'estira treien cap i tripa. Seguidament es posa en sal dins un pot per capes i si està durant els mesos que calgui, ara bé sempre menys d'1 any.<br />S'ha de tenir present que a mesura que passen el dies l'anxova deixa anar aigua i aquesta s'ha de treure i el pot sempre ha d'estar cobert de sal.<br />Hi ha qui diu que deixa el cap perquè no quedi tant salada. No ho he provat mai.<br />Els restaurants gurmet compren aquest tipus d'anxova així en cubells perquè a mesura que la necessiten la netegen i la serveixen. <br />Per experimentar suggereixo fer-ho amb 1/2 kg, congelar-les durant 5 dies, després es deixa descongelar dins la nevera. A partir d'aquest punt es fa el procediment que he descrit abans.<br />Que vagi bé.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-81725300876596855842023-12-27T20:23:19.350+01:002023-12-27T20:23:19.350+01:00He llegit els mesos següents i no hi ha cap apunt ...He llegit els mesos següents i no hi ha cap apunt que parli de com han quedat les anxoves.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-18228277709125651202017-08-07T11:46:04.408+02:002017-08-07T11:46:04.408+02:00Anna, bon dia.
Em sabries explicar perquè en el pr...Anna, bon dia.<br />Em sabries explicar perquè en el procés del salat del seitó n'hi ha que queden com oxidades, agafen un color fosc, molt dures i una fortó que les fa immenjables?quel vilahttps://www.blogger.com/profile/11841185983643338233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-3193055655393510142012-10-29T19:43:25.398+01:002012-10-29T19:43:25.398+01:00ana,
aquí per internet i a les peixateries tothom ...ana,<br />aquí per internet i a les peixateries tothom et diu una cosa diferent...uns que tan bon punt es comprin les anxoves cal treure cap i tripa i no rentar...altres que res de treure cap i tripa i tampoc rentar-les...altres que treure cap i tripa i rentar....anem a veure...ho vaig provar el primer cop traient cap i tripa abans de posar en sal,i sense rentar,i em van quedar seques...aquest cop no he tret cap ni tripa,no he rentat,i m'han quedat tovetes però la carn no és vermellosa,sinò blanquinosa...què em falla? ets de l'escala tu? mercitintinahttps://www.blogger.com/profile/04805798020511134644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-6268697500676154022011-09-19T18:50:46.408+02:002011-09-19T18:50:46.408+02:00i tant!!! això assegurat !!i tant!!! això assegurat !!cuina de l'annanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5900039208438592378.post-45576626724364665052011-09-19T18:39:56.635+02:002011-09-19T18:39:56.635+02:00Ja ens explicaràs com han quedat després dels 3 me...Ja ens explicaràs com han quedat després dels 3 mesos !Anonymousnoreply@blogger.com