dilluns, 28 de novembre del 2011

TimeLine

TimeLine! Un bar súper peque, però aprofitat al màxim. Vaig entrar i em va encantar! És acollidor i molt original! Si estàs per gràcia i vols prendre algo en un lloc amb encant i tranquil.lament, aquest és ideal.

A més a més , tenen una proposta cada dia:

Diumenge: 1L de birra + croquetes: 5 euros
Dilluns: mojitos a 3 euros
Dimarts: tapa gratis amb cada consumició
Dimecres: tapa de formatge gratis amb cada copa de vi
Dijous: la segona consumició a meitat de preu

També fan brunch i altres coses! La carta la trobaràs dins d’un llibre de lectura sobre la taula on seguis. 
La decoració no té pèrdua!
Ja estic fent plans per quan tornar-hi...no sé si em decantaré pel mojito o la copa de vi amb tapeta gratis! :)
Us deixo la foto que vaig fer, encara que no justifica gaire l’atractiu del lloc!
Al sortir ens van obsequiar amb un xupito boníssim, la composició és secret de la casa! Ah! i també ens van donar un bombó de xocolata...mmm.....

TimeLine


Providencia, 3
Horari: 19 a 3 h. Disabtes  i Diumenges de 12 a 3 h
Encara que obren a les 19h, per gaudir de les tapetes gratis i les promocions, heu d'anar a partir de les 20h.

diumenge, 20 de novembre del 2011

Gourmet Italià


Gourmet Italià


Hi ha molts establiments especialitzats en productes italians, però aquest raconet en una cantonada de Balmes, és una delícia. Podreu trobar tot tipus de menjar italià, incloent pizzes preparades i pasta fresca farcida.
Val la pena passar-s’hi a fer un cop d’ull !
Vaig comprar el formatge scamorza fumat, un bon tros i bé de preu. El podeu tallar a làmies, posar al forn amb una mica d’orenga i quedarà boníssim ! Tant el podeu acompanyar d’una torrada com posar per guarnir amb la pasta o si feu pizza!

Scamorza

Hi ha un altre botigueta a Sarrià i a Gràcia. Us deixo la web, on podreu trobar les diferents adreces.
Balmes, 149

Bon appétit!

dilluns, 7 de novembre del 2011

Le fôret de Brocéliande

Si t’agrada l’estil ceretà afrancesat per la teva llar aquesta és la teva botiga a Barcelona.
Aquest raconet del carrer Còrsega està replet de coses per la casa, decoració, parament i detalls per l’habitació, el bany i la cuina.

Detallets de la botiga


Aparador de Le fôret de Brocéliande

Vaig passar-m’hi molta estona mirant...et ve de gust quedar-t’ho tot!

Hi ha unes escaletes prop de l’entrada, no us oblideu de pujar-hi, que hi trobareu més monades...
També és ideal per si voleu fer algun regalet.

La propietària em va comentar que a principis de novembre arriba el primer gènere amb motius nadalencs  :)




C/Còrsega, 420
Telf. 93 458 37 99

dimarts, 1 de novembre del 2011

My favourite boutiques a Gràcia

Tinc varies botigues fixes de shopping a Gràcia i és que, comprar-te un vestidet, jersei o jaqueteta una mica més exclusiu sense passar pel centre comercial... no té preu.


My favourite boutiques a Gràcia

Us deixo algunes de les meves preferides


Lady Loquita. Travessera de Gràcia, 126

(Aquesta és la segona que van obrir, la primera, la trobareu a Torrent de l’Olla,66) . 
Tenen roba de dissenyadors joves de Barcelona amb molt de gust.

Coqueta. Travessera de Gràcia,147. Telf.93 476 57 27

Ada. Travessera de Gràcia, 108.  Telf: 93.217.12.85

Gràciadorada. C/Astúries, 23. Telf. 93 237 84 48. Remenant pots trobar una bona peça.

Philo. C/Montseny,21. Telf.93 368 58 91

Aquesta botiga té vestits exclusius de UK d’entre altres. Són molt macos però també s’ha de dir que són per a butxaques una mica desfogades o per alguna ocasió especial. Es complements són més assequibles.

Un vestit pot estar prop dels 140 €.

D-lirio. C/Ros de Olano, 20. Ideal per complements com collarets i bolsos. Són exclusius, de bona qualitat i a preus assequibles.

Los Patines de Celia. C/Verdi,28.

 A part de roba i bon gust, també trobareu sabates, barrets, abrics i complements! 
És un must have...
Per cert, tenen una altre botigueta al born (C/Canvis nous, 12), jo no hi he estat encara.

Once de Junio. C/ Verdi, 56. Fantàstics vestits amb aire neo-romàntic. Genials simplement.



Assegureu-vos de què porteu una bossa gran per carregar amb les compres  ;)   perquè....
.....vindrà de gust comprar a cada botigueta   :D


dissabte, 22 d’octubre del 2011

Panellets

Panellets


Bon dia!!

Avui us deixo la recepta per fer els panellets! Així amb uns dies d’antelació  us donarà temps a comprar tots els ingredients! 
Recordeu que la massa l’heu de fer un dia abans! Us sortiran uns quants, així podreu portar a la feina, la familia o els amics :) 
Per cert, si voleu acompanyar més aquesta tradició, us podeu fer amb unes quantes castanyes  torrades en paperina i un vi dolç (moscatell)

Ingredients

-500g d’ametlla mòlta (farina d’ametlla)
-400g de sucre
- 150g-200g de Pinyons (Us recomano els pinyons del Bon Area, surten molt bé de preu).
 Jo només faré panellets de pinyons i per tant n’he comprat 500g.
-2 o 3 ous
-2 patates petites. Bullir-les amb la pell fins que es facin toves. Amb un escuradents punxarem i ha de passar entre la patata sense problemes. Aproximadament són uns 30 minuts bullint, depen del tamany de la patata.

Recepta

Atenció! La massa l’heu de fer un dia abans!

1.Barrejar la farina d’ametlla amb el sucre i fer un volcà. Al mig hi posarem els trossos de patata bullida sense pell i amassarem. Us podeu ajudar amb una forquilla per tal de que la patata s’aixafi bé. Amassar-ho molt bé, ha de quedar una pasta consistent. Un cop aconseguim aquesta textura, farem un rollo cilíndric de 2 pams de llarg més o menys, el taparem amb paper de plata i el deixarem a la nevera fins el dia següent. (No cal que siguin 24h exactes)

2.Al dia següent farem 4 trossos del rollo cilíndric per poder treballar millor la massa i a més amb cada tros podeu fer una classe diferent de panellets. Jo només he fet de pinyons, però podeu fer també d’ametlles, de codonyat...

3.En un plat tindrem les clares muntades a punt de neu , en un altre els rovells i en un bowl els pinyons.

4.Agafarem un dels trossos de la massa (els altres 3 trossos mentre no els treballem els tindrem coberts amb un drap per tal de que no s’assequin), i farem boletes petites i les anirem posant en el plat de les clares.

5.Després una a una, passarem les boletes pel bowl dels pinyons. És important que les boletes vagin d’una en una al bowl dels pinyons. Aquest és un pas per fer amb delicadesa, perquè a vegades els pinyons costen una mica d’enganxar.

6.Anirem posant les boletes en una safata de forn amb paper vegetal. Un cop les hi tinguem totes, pintarem les boletes de rovell d’ou, amb pinzell i molt de compte, només una mica per tal de que al forn agafin color una mica torradet.

7.Posarem la safata al forn a 200º i tan sols 10 minuts per tal de que es daurin.

Bon appétit!

dimarts, 18 d’octubre del 2011

La Pepita

Un dimarts qualsevol, amb ganes de que arribi de nou el cap de setmana, vam anar a tastar el nou restaurant La Pepita del barri de Gràcia.

La Pepita


Els seus grans finestrals i els llums rodons penjant del sostre li donen un toc novaiorquès. M’encanta perquè fan molt ús de la barra! A més a més hi ha varis raconets per dos tamborets coincidint amb els finestrals, que són ideals si vols una mica més d’intimitat dins el bullici.

Els finestrals de La Pepita

El local està situat tocant ja a l’Eixample. Podem degustar tapes boníssimes sense oblidar-nos del vi   ;)

Mirant la carta, entre altres plats, trobem el que dona nom al bar: pepitos....però...renovats!
Vam demanar una pepita de llom amb formatge blau i xampinyons, estava espectacular.... per anar fent boca, aquí teniu la foto d’aquest plat mític amb un toc innovador !!

Pepita de llom amb formatge blau i xampinyons


C/Còrsega 343. Telf: 932 38 48 93
Us deixo la web, encara que només surt una foto i el contacte


diumenge, 9 d’octubre del 2011

Pomodori secchi sott'olio-Tomaquets secs en oli d'oliva

Per amanides, pasta, carn, peix…el tomàquet sec en oli d’oliva pot afegir-se a qualsevol plat, que queda bé allà on és! 


Us explico com el vaig fer jo!  

Pomodori secchi


Ingredients
Conserva de tomàquets
secs en oli d'oliva

-500g de Tomàquet cherry o pera
-Sal gruixuda
-Un gra d’all sencer i pelat
-Romaní (vaig agafar unes quantes branquetes, el tinc plantat a la terrassa)
-Orenga
-Oli d’oliva extra verge


Procediment

Hi ha 3 maneres principals per assecar el tomàquet:

*Amb una deshidratadora (màquina especial)
*Al forn durant 10 hores a 70 graus
*Al sol durant aproximadament una setmana


Aprofitant la terrasseta, jo vaig assecar els tomàquets al sol. Així que us ho explicaré la conserva seguint aquest procediment d’assecat.

Es renten els tomàquets i es tallen per la meitat en dos parts. Es posen en un colador , s’empolvora sal gruixuda i es deixen reposar durant 10 minuts. Transcorregut aquest temps, posarem els tomàquets cara amunt en una safata o superfície plana.

Tomàquets al sol


Per tal de que passi el vent i el sol, ho taparem si és possible amb una mosquitera. Evitant que quedi cap foradet obert, per tal de que no hi entrin bitxets. No utilitzeu bosses de plàstic per tapar, ja que no transpiren.



Assegureu-vos de que els hi toqui el sol i sobre tot el vent que ajuda molt a l’assecat, però no deixeu mai que estiguin exposats a la pluja.


Passada la setmana, jo els vaig posar durant 20 minuts al forn a 70 graus, però no és necessari.



NOTA: L’oli d’oliva ja farà de conservant i per tant no seria necessari esterilitzar el pot de vidre, però si voleu fer-ho, poseu el pot (sense tapa), en aigua bullint durant 20 minuts.



Posarem els tomàquets en el pot de vidre , empolvorem amb les espècies i afegim el gra d’all sencer i pelat. 
Ara omplirem amb oli d’oliva uns tres dits per sobre els tomàquets.



Ja tenim la conserva de tomàquet sec en oli d’oliva enllestida!

A la nevera us durarà mesos. Si voleu conservar-ho fora la nevera fins que ho enceteu , heu de fer-li el buit al recipient.  

Per fer-li el buit al recipient: Un cop feta la conserva i enllestida, la posarem amb la seva tapa, en aigua bullint durant 15 minuts. Transcorregut aquest temps, ho traiem del foc i comprovem que no vessi el contingut. No ha de vessar , si vessa és millor llençar la conserva.
Jo ho tinc a la nevera, així no m’ha calgut fer el buit.


Per cert!! No llenceu l'oli quan acaveu els tomàquets, ja que és un bon guarniment per l'amanida  :)



Bon appétit!

dijous, 6 d’octubre del 2011

Colmado Quilez

El Quilez de Rambla Catalunya és un colmado de tota la vida, porta obert a Barcelona des de principis de segle XX. L’altre dia necessitava comprar una mica de formatge cabrales d’Astúries i vaig apropar-me a aquest establiment de queviures tan autèntic per fer-me amb un trosset.

Colmado Quilez


Els seus dependents van amb bata i corbata per servir-te com antigament. Pots trobar tot allò propi d’un colmado i també  productes gourmet com ibèrics, vinagres, patés i més delicatessen molt desitjables! 


Delicatessen

A part del cabrales, vaig comprar un fumet de peix artesà natural fet a base de marisc per la fideua i uns spaghetti a l’ou de marca pròpia.
Pots entrar-hi i passar-t’hi molta estona mirant els productes que tenen. 
No et sents obligat a comprar.





Rbla.Catalunya, 63 
Horari: de 9h a 14h i de 16h a 20’30h  Dissabtes tarda i Diumenges tancat.
Telf. 93 215 87 85 // 93 215 23 56

Us deixo la pagina web, l’empresa ha crescut i hi ha varies sucursals, podeu trobar les adreces a: http://www.lafuente.es 




Productes Selectes



divendres, 30 de setembre del 2011

Pesto alla Genovese

Volia provar com era això de fer Pesto alla Genovese i és facilíssim! Només cal barrejar uns quants ingredients i ja tindrem  aquesta picada d’alfàbrega a punt per guarnir un plat de tagliatelle.

Un cop feta, podeu conservar-la a la nevera durant unes tres setmanes.

Pesto alla Genovese

Ingredients

-2 Grans d’all tallats a lamines
-2 Bossetes d’alfàbrega picada (marca Gourmet Garden,les podeu trobar a la nevera dels enciams al Caprabo). Sinó, podeu posar 30g de fulles d’alfàbrega genovesa.
-3 Cullerades de pinyons
-3 Cullerades de formatge Parmigiano reggiano rallat
-50 mL d’oli d'oliva (jo vaig fer-ne servir d'arbequina)
-Sal

Recepta

1-En un recipient posarem en aquest ordre:
*L’all a làmines + L’oli + els Pinyons + el Parmigiano reggiano + l’Alfàbrega + Sal
2-Ho passarem pel turmix de la següent manera: Anar fent tocs suaus de turmix de 1 o 2 segons cada toc. No és un puré , és una picada, i per tant no ens ha de quedar súper líquid. Els ingredients han de quedar triturats, però no liquats.
3-Podeu guardar-ho en un recipient de vidre. Ens assegurarem que quedi una capa d’oli d’un dit per sobre del pesto abans de tancar el recipient, ja que l’oli farà de conservant i ens permetrà que la picada es conservi a la nevera durant unes dos o tres setmanes.
        
Bon appétit!

diumenge, 25 de setembre del 2011

Susi Sweet Dress

Divendres passat vaig estar al mercadillo de Susi Sweet Dress! :)

En un pis de l’eixample tocant a Passeig de Gràcia, la Susi, la organitzadora, va posar a la venta dotzenes de vestits vintage, faldilles, camises i complements!

Selecció de vestits

Són vestits únics i triats amb molt de gust d’arreu del món. Organitza mercadillos de tant en tant, i realment val la pena anar-hi. 
El local d’aquest cop, era un pis amb una terrassa molt agradable per seure-hi i prendre  una copeta de cava amb un dels cup cakes que oferien. 



Susi Sweet Dress
Vestits vintage

Susi Sweet Dress

Susi Sweet Dress


Us deixo la pàgina web, on podreu veure alguns dels vestits, i informar-vos del proper mercadillo a Barcelona :)






Mini coquetes salades

Són ideals per fer com aperitiu o per berenar a mitja tarda!
Us deixo algunes idees en quant a ingredients i formes però podeu fer-les com més us agradin! Aquí teniu la recepta!


Buona domenica!


Mini coquetes salades


Ingredients

-180-200 ml d’aigua
-Mitja bosseta de llevat (uns 8g)
-300g de farina
-2 culleradetes de sal
-Una mica d’oli d’oliva
-Orenga
-Olives
-Tomàquet
-Anxoves de l’Escala o qualsevol anxova de la varietat Engraulis Encrasicholus

Recepta

1.Disoldre el llevat en aigua tèbia (no calenta)
2.Afegir-hi la farina, l’oli i la sal i barrejar bé
3. Amassar-ho tot molt bé, fer una bola i deixar-ho reposar durant 2 hores a la nevera 
4.Preescalfar el forn a 200 graus
5. Agafar un trosset de la massa , estendre-la fent la figura que vulguem i afegir-hi els ingredients que es vulguin, en aquest cas, he posat en una de les coques, dos rodanxes de tomàquet, 2 olives, orenga i un rajolí d’oli d’oliva i en d’altres coquetes en comptes de les olives he posat anxoves.


NOTA: Per estendre la masssa, he posat una mica de farina per sobre del marbre per tal de que no s'enganxi, i l'he amassat amb un rodet, deixant-la ben primeta.
NOTA: Si voleu podeu afegir-hi una mica de sal gruixuda
NOTA: També es poden fer coquetes amb formatge de cabra, brie amb pernil dolç, rocafort amb nous...segons el gust !

6.Posar-ho al forn fins que es daurin

Bon appétit!

dimecres, 21 de setembre del 2011

Ikastola

Una tarda de compres amb la teva amiga, estiu, calor, ganes de terrassetes, histories, complicitat..... i es va fer tard......


Vam arribar a l’Ikastola (que vol dir escola en vasc) amb ganes d’un vi blanc. Vam estar de sort! Hi havia lloc a la terrassa! Un lloc entranyable, sembla que no estiguis a Barcelona! És un mític però imprescindible de Gràcia  per respirar bon ambient, bon rotllo, fer una copeta i per què no, demanar un entrepà d’aquells tan bons que preparen....

Entres i te n'oblides.... què havia de fer jo demà?

Us deixo la foto que vaig fer al sortir! 
Aneu-hi abans que arribi el fred si voleu gaudir de la bona temperatura dels vespres graciencs.

C/Perla,22

Ikastola


dilluns, 19 de setembre del 2011

Pizza rústica artesana

Amb quatre ingredients que tinguem per casa podem fer una pizza boníssima en poc temps! Uns 20 minuts seran suficients per tenir-la al seu punt! Aquest cop l'he fet amb massa per pizza preparada, pel següent, penjare la recepta per fer la massa a casa ! Si teniu convidats quedareu molt bé :) A més a més ens estalviarem de trucar a cadenes de pizzeries amb gust plastificat!
Us deixo els ingredients que vaig posar-hi jo, estava tremenda!

Pizza Rústica Artesana


Ingredients

-Massa per Pizza (vaig comprar la de marca Hacendado del Mercadona)
-Tomàquet en pot. Us recomano el “Basilico” en pot de vidre de la marca Barilla ja que porta alfàbrega (albahaca), que li dona molt bon gust.
-4 Pebrots verds
-2 Llaunes de tonyina en oli d'oliva
-Mitja ceba
-Dauets de pernil salat
-2 Rodanxes de formatge de cabra
-2 Anxoves
-Mitja bosseta d’alfàbrega fresca (ve ja picada i amb el seu suc en un pack de 4 bossetes. La que vaig comprar jo, era de la marca "Gourmet" La podeu trobar a la nevera dels enciams al Caprabo)
-Sal i Orenga

Recepta

1.Estendre la massa per pizza sobre la safata del forn. Per tal de que no s’enganxi, posarem paper vegetal entre la safata i la massa. Jo vaig fer servir el mateix paper en el que ve enrotllada la massa.
2.Punxar una mica la massa amb una forquilla (no molt), i untar el tomàquet “Basílico” per sobre evitant pintar les vores. No posarem molt tomàquet perquè sinó la pizza quedarà massa tova.
3.Tallar els pebrots a dauets i distribuir-los per la massa. Desprès afegir-hi : la ceba tallada a la juliana, la tonyina, les rodanxes de formatge de cabra, les 2 anxoves i els dauets de pernil salat.
4.Per últim, afegir-hi l’alfàbrega, la sal i l’orenga.
5.Escalfar al forn a 220º fins que veiem la massa daurada (aproximadament uns 15-20 minuts, però depèn una mica del forn)

Bon appétit!

dilluns, 12 de setembre del 2011

Conserva d'anxoves

Com fer una bona conserva d’anxoves? Aquí trobareu tots els passos!  :)

Ingredients:

- 3 Kg d’anxoves
- Sal gruixuda
- Recipients amb tancament hermètic (he fet servir 3 recipients, un per cada Kg d'anxoves)

La millor època per comprar anxoves és entre Maig i Juny ja que hi ha més producció, les peces són més maques i ens sortirà més econòmic. No obstant això durant l’estiu també podrem fer una bona conserva i gaudir-la de cara al Nadal!
El Kg d’anxoves al mercat hauria de costar entre 1’90 € i 9 € depenent de la mida de l’anxova. Amb un preu sobre els 3’50 € el Kg ja podeu tenir unes bones anxoves de més o menys uns 11 cm amb cap.

Procediment

1. Posarem les anxoves en un colador i les rentarem (traurem el cap i els òrgans en cas de que a la peixateria no ens ho hagin netejat. L'espina la deixarem). Per netejar les anxoves, apretarem pel cap i tot estirant-lo ens han de sortir els òrgans seguidament amb el cap.
2. Omplirem el recipient amb dos dits de sal gruixuda i anirem disposant les anxoves de manera paral·lela intercalant cap i cua amb la següent anxova

Omplir 2 dits de sal gruixuda
Disposar les anxoves intercalades


3. Un cop fet un pis d’anxoves, posarem sal gruixuda per sobre fins a tapar-ho bé (1 dit d’alt), i premsarem firmament. Podeu veure-ho en el següent vídeo


4. Seguirem fent pisos d’igual manera fins a omplir el recipient i acabarem l’última capa  amb 3 dits de sal gruixuda.

La conserva ja està feta i haurem de deixar-la durant 3 mesos fora de la nevera abans de consumir-la. Unes hores desprès d’haver fet la conserva, apareixerà aigua per sobre de l’última capa de sal, la buidarem i posarem una mica més de sal gruixuda i pressionarem. És important premsar-les bé.
Anirem controlant de tant en tant que no aparegui aigua, si és així la buidaríem i tornaríem a omplir amb sal.
Un cop transcorreguts els tres mesos, traurem les anxoves del recipient i les rentarem amb aigua una mica per enretirar la sal. També els hi traurem l’espina. Ja les podem adobar com preferim, amb un rajolí d’oli d’oliva estan perfectes.

Conserva d'anxoves


Bon appétit!