dimecres, 11 de gener del 2012

La coca de la meva mare

mmmmm….per fi! ara si !!
Us deixo la recepta de la coca de la meva mare :) Em porta records de quan érem petites ( i no tant petites jijiji). 
Acompanyada per unes tauletes de xocolata Lindt, mai faltava el dia del nostre cumple! Després de 3 intents, ja la tenim aqui! :) 
Una abraçada i bon final de setmana!

La coca de la meva mare


Tan sols necessitareu:

Ingredients

-1 iogurt de llimona*
-Oli d’oliva suau
 -Farina
-Sucre
-1 sobre de llevat Royal
-3 ous (separarem els rovells de les clares)

*Farem servir el pot del iogurt per la mesura de l'oli, la farina i el sucre 

Recepta

Primer de tot posarem el forn a escalfar a uns 180-200ºC.

1.En un bowl posarem: 1 iogurt de llimona + 1 iogurt d’oli + 3 iogurts de farina + 2 iogurts de sucre + 1 sobre de llevat + 3 rovells d’ou. Ho passem pel turmix fins que ens quedi una consistència cremosa de color groguenc.

2.En un altre bowl: muntem les clares a punt de neu.

3.Juntem les clares muntades amb la barreja del pas 1 i ho passem una mica pel turmix per a que quedi ben barrejat.

4.Untarem una safata rectangular amb una mica d’oli d’oliva suau i abocarem la barreja procurant que quedi ben distribuït. Deixarem reposar la massa durant 5 minuts.

5.Posem la safata al forn , en posició mitja o una mica més avall (però no a la última posició), i ho deixarem durant aproximadament 45 minuts.

6.Quan la coca surti del forn, espolvorarem una mica de sucre per sobre.

Consells:


Si veieu que la coca comença a daurar-se però que encara no està feta per dins, podeu posar-hi un paper de plata per sobre i seguir amb la mateixa temperatura i posició del forn.


Durant el temps que la coca s’està fent, però, intentarem no obrir massa el forn perquè obrir-ho pot fer que el llevat no actuï del tot bé.



Recordeu:


Per saber si la coca està feta, la punxarem amb una forquilla. Si està feta, la forquilla ha de sortir neta.


Idea:

Podeu fer-la amb pinyons! Els pinyons els posaríem per sobre de la massa just abans de posar la coca al forn. 
(La coca amb pinyons, la podeu fer per la revetlla de Sant Joan, ja us ho recordaré)



Bon appétit!

1 comentari:

  1. De sucre ja n'hi ha dins la coca, més adient un bon raig d'anis sec, o un licor de taronja o quelcom similar.

    ResponElimina