diumenge, 19 de febrer del 2012

Coses de la llar

Bon dia!

Avui tinc ganes de parlar de la llar! Com ja sabeu, sóc aficionada a la revista El Mueble. M’agraden les  seves fotografíes, el text i l’aire acollidor de les seves pàgines. Sempre que veig algun article interessant, ja no només de les revistes de decoració signo en general, el retallo i el guardo, per poder fullejar-ho quan vulgui. 

Avui és un dia d’aquells, i us he volgut fer un recull de truquillos i consells per aquells que ens hem emancipat fa poc i que potser ens va bé saber! :) Aquest post està dedicat a les coses més primàries d’una llar: els llençols, les tovalles, les estovalles i els coixins.






Llençols

Llençols dormitori
Existeixen varius trucs per a que els llençols llueixin sempre impecables. Si són de cotó, quedaran millor si es planxen una mica humits i amb el vapor al màxim.  Si són de poliester  es poden planxar doblegats.Si ténen bordats es millor planxar-los del revés i sense prémer per a que no s’aixafin els dibuixos.

Per guardar els llençols, es millor fer-ho dins d’un calaix en un armari, per tal de protegir-los de la llum. S’han d’embolicar en paper gruixut, mai en plàstic.

A vegades però, hi ha llençols que s’engrogueixen amb el temps. Hi ha una solució: S’han de deixar els llençols en remull en una barreja de: 1 part de vinagre blanc + 12 parts d’aigua, i desprès es renten en la rentadora. Un altre manera és si gaudiu d’una bona terrassa o jardí, podeu deixar els llençols submergits en llet tota la nit i desprès deixar-les assecar al sol.

La roba de llit estampada és molt decorativa però ha de tenir unes cures especials. Per evitar que es decolorin s’ha d’utilitzar sabons o gels especials per a roba de color i no afegir productes antitaques, perquè contenen agents agressius que acaben menjant-se els colors. La temperatura de la rentadora serà tèbia o freda. Un truc que ajuda serà deixar la roba de llit estampada en remull un parell d’hores abans de posar-la a la rentadora. 



Tovalloles

Tovalloles
Per a que les tovalloles durin més i es conservin millor, s’han de rentar seguint les instruccions que marquen els símbols del seu etiquetatge. El millor és fer-ho en aigua tèbia i amb detergent suau, sense utilitzar blanquejadors i amb molt poc suavitzant ja que en excés es fan mal bé els teixits, i poden perjudicar l’absorció.

Però algo important és...com mantenir les tovalloles tovetes: S’han d’assecar les tovalloles amb la assecadora amb el programa “antiarrugues”. Si no es té assecadora, el millor és utilitzar un detergent suau per a roba delicada i desprès penjar-la en posició vertical. Una vegada assecada, pentinar-la amb la mà en ambdós sentits.










Estovalles


La millor forma de guardar les estovalles per tal de que no s’arruguin, és enrotllar-les en un cilindre de cartró gran, perquè així no es marcaran els doblecs i quan els estenguem a la taula estaràn impecables. Es poden col·locar en un racó de l’armari per a que quedin protegits de la llum i de la pols, i estaran sempre com a nous.


La cura de les estovalles


Coixins


Coixins
Els coixins són igual de pràctics que decoratius! El millor és comprar-los amb funda per poder-la treure i rentar-la quan vulguem. Rentarem les fundes amb un programa suau, en aigua freda i sense centrifugar per a que no s’encongeixin i conservin bé la seva forma original.



La funda del matalàs també és important mantenir-la neta. Per fer un bon manteniment, el millor és passar l’aspirador amb regularitat i rentar-les de tant en tant. No obstant, si vols assegurar-te de que no hi hagi cap insecte, pots ruixar la funda dos cops l’any amb un producte acaricida que s’estén per tota la superfície del matalàs i després s’aspira.








Que tingueu una bona setmana!

2 comentaris:

  1. Hola guapa! Te has currado el articulo, me ha gustado sobretodo lo de las tovalloles tovetes, poque la verdad que da mucha rabia que se acaben volviendo asperas! Y las fotos son muy chulas! Tienes mucho gusto! Un beso y sigue contandonos cosas!

    ResponElimina
  2. muchas gracias laura! me alegro de que te haya gustado y de que además te sirva de ayuda algun consejillo! un beso :) y gracias!

    ResponElimina