divendres, 26 d’agost del 2011

Pasta fresca farcida de provolone i ceba confitada

Fa un parell d’anys vaig estar vivint a Torino, Itàlia. A prop de casa meva hi havia un dels mercats  a l’aire lliure més grans d’Europa, el mercat de Piazza della Repubblica . Allà vaig descobrir la pasta fresca artesanal que la venien a granel.

L’altre dia estava passejant pel mercat de l’Abacería Central de Gràcia, i per la meva sorpresa vaig descobrir una paradeta ben interessant. Està regentada per una parella, el noi és italià, i fa la pasta allà mateix a la vista de tots. Vaig decidir-me a comprar els Raviolis farcits de provolone i ceba confitada, va ser tot un encert. Us deixo la recepta que vaig fer jo.

A més a més podreu trobar pasta farcida de ricota, parmegiano i nous, foie i bolets, mozzarella,tomàquet i albahaca, gnocchis... Tota una delícia. Us deixo la referència:
Mercat de l’Abacería Central. Paradeta “La pastaia” 246-251. Travessera de Gràcia, 186.
Telèfon: 93 210 58 04
Paradeta "La Pastaia"
Ingredients (per a 2 persones)

-16 Raviolis farcits de provolone i ceba confitada (adquirits a la paradeta “La Pastaia”)
-Nou moscada
-Parmigiano Reggiano en pols
-Oli d’oliva

Pasta Fresca Artesanal
Raviolis farcits de provolone i
ceba confitada









Recepta:

1.     Bullir aigua i quan bulli abaixar el foc i posar els raviolis. És important abaixar el foc, perquè si està massa alt, els raviolis poden esclatar i sortir el farcit de dins.
2.     Bullir durant 4 minuts (per aconseguir la pasta al dente,sinó, deixar-ho un parell més de minuts) i treure-ho del foc tot treient-li l’aigua
3.     Posar els raviolis en un plat
4.     Ratllar una mica de nou moscada per sobre, afegir-hi el parmigiano en pols i un raig d’oli d’oliva.


Bon appétit!

1 comentari: