diumenge, 15 de gener del 2012

Taques odioses! Com eliminar...

Com a bona seguidora de les revistes de decoració i de la llar, sempre que trobo algun article interessant, el retallo i el guardo! Doncs bé, avui us deixo un recull d'un article que us pot ser realment útil si algun cop us trobeu en la situació d'haver de lluitar amb una taca a la roba de vestir o bé als tèxtils de la llar. Us deixo les més comunes....
Taques odioses! Com eliminar......

Vi
Vi: No és el mateix eliminar una taca de vi blanc que de vi negre però en ambdós casos, s’ha d’actuar d’immediat i assecar la taca amb paper absorbent. 
En cas de vi blanc: fregar bé la taca amb soda o aigua amb gas. Si persisteix, afegir una mica de sabó en gel amb unes gotes d’amoníac i unes cullerades d’aigua calenta (sense que la barreja quedi molt líquida), i aplicar-ho sobre la taca cobrint-la per complert. Es deixa reposar i quan hagi passat mitja hora fregar amb un raspall i aclarir amb un drap humitejat amb aigua freda.
Si la taca és de vi negre només s'ha de cobrir amb un bon grapat de sal fina o amb pols de talc amb unes gotes de llimona. Es deixa uns minuts fins a que s'absorbeixi el líquid i a continuació respallar amb delicadesa.

Tassetes de Te
Te:  Només cal fregar amb un drap blanc o amb un raspall suau (el de les ungles serveix), impregnat d’una barreja a base d’alcohol i vinagre blanc a parts iguals. No és necessari aclarir amb aigua.







Cafè
Cafè: Primer de tot, mullar amb aigua freda la taca per  eliminar les restes. Desprès fregar-la amb una esponja seca i  desprès passar un raspall suau (el de les ungles serveix), impregnat d’una barreja a base d’alcohol i vinagre blanc o vi a parts iguals. Desprès assecar la zona amb un drap sec i net.







Oli d'oliva
Oli: El millor és actuar amb rapidesa. El primer és passar-hi un paper de cuina absorbent per treure les restes. Després empolvorar la zona amb pols de talc cobrint la taca del tot. Premsar bé amb el dit per a que s’impregni bé. Deixar actuar la barreja varies hores i quan s’hagi assecat, raspallar.







Fruita

Fruita: Passar un drap impregnat amb llet amb una mica de sal i desprès deixar assecar la zona tacada en un lloc ventilat. Si queda un setge, es pot igualar netejant la resta amb aigua i detergent. Fregar-la amb aigua i una mica d’amoníac, netejar la zona amb aigua i sabó i aclarar.







Melmelada
Melmelada: S’ha d’actuar per passos. Primer és important treure el sucre amb un drap humitejat. Desprès, és la hora del colorant: passar un cotó impregnat en una barreja d’aigua i alcohol de 90º a parts iguals. Al final, netejar la zona tacada amb un sabó per a roba delicada.







Tomàquets
Tomàquet: Les taques de tomàquet són més aparatoses que difícils de netejar! Abans de res, s’han d’eliminar les restes amb un tovalló de paper. Desprès, passar una esponja impregnada amb aigua amb un detergent líquid i treure les últimes restes fregant amb un drap. Deixar assecar  amb un drap humitejat en aigua freda.





Xocolata
Xocolata: Si la tela no és delicada, un truc és fregar la taca amb suc de llimona. Una altre opció és preparar una barreja de: glicerina i rovell d’ou, col·locar-la sobre la taca i quan estigui seca, fregar-la amb un raspall. Si la tela és de cotó, el millor és fregar-la, en sec, amb una pastilla de sabó i després esbandir amb aigua tèbia. En el cas de que la xocolata hagi caigut a la catifa, es cobreix la taca, lo abans possible, amb pols de talc. Desprès respallar el talc i fregar la zona amb un gel per a catifes, o una esponja impregnada en aigua amb detergent per a llanes i una mica d’amoníac.




Xiclet
Xiclet: Si el xiclet encara està tou, aplicar sobre ell un drap humitejat amb clara d’ou. Una altre opció és fregar el xiclet amb un cubito de gel fins a que es quedi congelat. Així, al endurir, es desenganxarà amb més facilitat. Si no es desprèn sencer i queden restes, un truc consisteix en eliminar-los fregant amb un cotó mullat en alcohol de cremar o aiguarràs.







Pintura
Pintura: Per eliminar les taques de pintura de les catifes o tapisseries, s’utilitza la benzina. Primer es mullen les vores de la taca amb un cotó mullat amb aigua per a que la benzina no deixi setge blanc. Desprès s’estén la barreja amb un raspall en la direcció del pèl, es cobreix amb pols de talc, es deixa assecar i es neteja.







Tinta
Tinta: S’ha de fregar amb alcohol o suc de llimona utilitzant un drap de cotó blanc. És important fregar amb moviments circulars per evitar que la taca s’escampi. Si no desapareix, es pot provar amb una barreja a parts iguals de: vinagre blanc i alcohol de cremar. El drap només pot estar humitejat. Si la tapisseria és blanca, és millor és mullar la taca amb llet tèbia i si no és suficient, posar-hi una mica de llegiu. En canvi, si la tapisseria és de color, fregar amb alcohol de 90º o amb alcohol metílic.




Pasta de dents
Pasta de dents: El millor és esperar a que s’assequi i raspallar molt bé per a que surti el més convertit en pols possible. Per eliminar les restes, amb una mica d’aigua serà suficient.







Taques de gespa
Taques de gespa: Mullar la taca amb llet. Si així no desapareix, mullar-la amb glicerina.











Taques de fang
Fang: Posar sobre la taca, un grapat de sal, per a que absorbeixi tot el possible. Una vegada assecat, rasca-ho amb una espàtula o amb un ganivet i passar l’aspirador per eliminar les restes. Per acabar, passar un raspall mullat amb aigua freda.







Taques de greix


Greix: Fregar amb un drap mullat amb trementina si la taca està a la catifa. Si està al sofà, empolvorar pols de talc, i quan la taca estigui seca, es raspalla i es retiren les restes amb unes gotes d’amoníac rebaixat amb aigua.









Taques de sang
Sang: Si el sofà o la roba que s’ha tacat de sang és de colors clarets, pots fregar amb un raspall mullat amb vinagre blanc. Si la taca està molt reseca és millor utilitzar aigua amb una mica de midó.  Si la taca no marxa, provarem de passar un cotó impregnat amb aigua oxigenada. Per finalitzar, passar un drap mullat amb aigua freda.










Que passeu un bon diumenge! :) una abraçada!



5 comentaris:

  1. que mono t'ha quedat neni!!!!
    i ara anirem tots amb la panxa ben alimentada i a més impecablement nets!!!
    bon dilluns!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. guapi ! :)

      moltes gràcies!

      espero que et faci servei si algun cop ho necesseites!

      I miss you! I love you!!!! mmuuaaa

      Elimina
  2. Ineteressant i molt útil! Gràcies! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi agradat :)
      Per mi també és molt útil saber les vostres opinions!

      Elimina
  3. I si la taca de vi negre ja és seca, sabeu com es pot treure?

    ResponElimina