divendres, 30 de setembre de 2011

Pesto alla Genovese

Volia provar com era això de fer Pesto alla Genovese i és facilíssim! Només cal barrejar uns quants ingredients i ja tindrem  aquesta picada d’alfàbrega a punt per guarnir un plat de tagliatelle.

Un cop feta, podeu conservar-la a la nevera durant unes tres setmanes.

Pesto alla Genovese

Ingredients

-2 Grans d’all tallats a lamines
-2 Bossetes d’alfàbrega picada (marca Gourmet Garden,les podeu trobar a la nevera dels enciams al Caprabo). Sinó, podeu posar 30g de fulles d’alfàbrega genovesa.
-3 Cullerades de pinyons
-3 Cullerades de formatge Parmigiano reggiano rallat
-50 mL d’oli d'oliva (jo vaig fer-ne servir d'arbequina)
-Sal

Recepta

1-En un recipient posarem en aquest ordre:
*L’all a làmines + L’oli + els Pinyons + el Parmigiano reggiano + l’Alfàbrega + Sal
2-Ho passarem pel turmix de la següent manera: Anar fent tocs suaus de turmix de 1 o 2 segons cada toc. No és un puré , és una picada, i per tant no ens ha de quedar súper líquid. Els ingredients han de quedar triturats, però no liquats.
3-Podeu guardar-ho en un recipient de vidre. Ens assegurarem que quedi una capa d’oli d’un dit per sobre del pesto abans de tancar el recipient, ja que l’oli farà de conservant i ens permetrà que la picada es conservi a la nevera durant unes dos o tres setmanes.
        
Bon appétit!

2 comentaris:

  1. Després com ho fas? buides l'oli alhora de servir?

    ResponElimina
  2. Per servir,agafa una cullerada normal (és a dir pesto i oli)
    Si veus que s'ha buidat molt d'oli del recipient posa-hi una mica per a que es
    conservi millor el pesto!Gràcies per llegir-me!

    ResponElimina